parallax background

Греченюк Тарас Миколайович

Козолій Олександр Володимирович
8 Лютого, 2023
 

Греченюк Тарас Миколайович, старший сержант Луганського прикордонного загону 27.03.1996-09.03.2022

Народився 27 березня 1996 року в селі Королівка. Навчався в Корницькій середній школі, де закінчив 9 класів. У школі був дуже енергійний, активно займався спортом, особливе ставлення було до футболу. Отримав багато нагород за футбольні перемоги. Після закінчення школи вступив до Коломийського індустріально-педагогічного коледжу на спеціальність автомеханіка. У 2014 році після закінчення вступив на строкову службу до лав Збройних Сил України в м. Яворів у 24-ту механізовану бригаду на посаду механік-танкіст. З жовтня брав участь у антитерористичній операції на території Луганської та Донецької областей України. Після закінчення терміну контракту вирішив залишитись на службі у Збройних Силах України.

 

Одружився, у 2018 році у сім’ї Тараса народився синочок Дем’ян. Згодом продовжив службу в прикордонних військах в Луганському прикордонному загоні в місті Золотому. З початком війни там і залишився. 09 березня 2022 року при виконанні бойового завдання отримав поранення, не сумісне з життям.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (2022, посмертно) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.